Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Zand op kunstgras 4

17-10
Herhaaldelijk krijgen wij, de technische commissie en de SKR (verantwoordelijk voor onderhoud van onze kunstgrasvelden) vragen over het onderhoud en zand op de zandkunstgrasvelden van MHC Rosmalen.
Deze vragen richten zich vooral op veld 4. Dit zandveld is aangelegd in 2013. Het kunstgraszand wat op het veld ligt wordt om de 2 weken geborsteld d.m.v. een kleine trekker met hierachter een roterende borstel. Dit wordt gedaan om algen groei, oneffenheden, onkruid ed. te voorkomen en tegen te gaan. Het is niet zo dat er ook nieuw zand wordt ingestrooid, dit gebeurt alleen op de plekken waar de strafcorners worden aangegeven. Door dit borstelen ontstaat de mening dat er nieuw zand wordt ingestrooid. Dit is dus NIET het geval
Dit zelfde proces wordt ook gedaan op veld 3. 
 
Namens de SKR hebben we een verzoek ingediend om zo veel mogelijk wedstrijden te laten spelen op veld 4, want hoe meer er op een zandveld wordt gehockeyd des te beter en sneller wordt het zand verdeeld waardoor in de loop van de tijd de "zandhopen” beter worden verdeeld. Dit komt zowel het veld als het spel van de hockeyers ten goede. 
 
 
Mochten er nog specifieke vragen zijn hierover neem dan gerust contact met ons op.
 
Namens de Stichting Kunstgras Rosmalen
 
Met een sportieve groet
 
Raymond Pieterse