Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Pilot digitaal scheidrechtersexamen geslaagd

Nieuws afbeelding 26-2
Donderdagavond hebben spelers van JB2 en MB1 als pilot hun digitale scheidsrechtersexamen gedaan. Met een mooi resultaat, want bijna iedereen is geslaagd. Van harte gefeliciteerd!

De club heeft vorig jaar enkele opleidingsavonden georganiseerd voor A-spelers en B-spelers die nog geen scheidsrechterskaart hebben. Helaas kon het examen op het laatste moment niet doorgaan vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen. Omdat examens in het clubhuis afnemen voorlopig niet mogelijk is, heeft de KNHB een digitaal scheidsrechtersexamen ontwikkeld. Spelers kunnen vanuit huis op een vooraf vastgestelde tijd examen doen.

Vervolg pilot
Binnenkort ontvangen de spelers die vorig jaar de opleiding gevolgd hebben, een e-mail met informatie over hoe en wanneer zij digitaal examen kunnen doen. Hierbij zit ook een e-learning om de weggezakte kennis op te frissen. Dit geldt voor spelers zonder kaart uit de A-teams en spelers uit de JB1, JB3 en MB2, MB3 en MB4.
Voor de overige B-teams onderzoeken we de mogelijkheid om ook de opleidingsavond digitaal aan te bieden. Deze spelers krijgen hierover persoonlijk bericht per e-mail. Met deze digitale inhaalslag hopen we als club met de herstart van de competitie weer over voldoende scheidsrechters te beschikken.

Kans voor ouders
We zijn ook op zoek naar ouders/overige ge├»nteresseerden die scheidsrechter willen worden en af en toe een wedstrijd willen fluiten (indeling altijd in overleg). In deze coronatijd doen we vaak een beroep op ouders om de onderlinge wedstrijden te fluiten. Dat is een mooie manier om je zoon of dochter te zien spelen nu publiek niet is toegestaan. Lijkt het je leuk om scheidsrechter te worden, geef dit dat aan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Dan sturen we informatie over de opleiding en het examen toe. (totaal tijdsbeslag inclusief examen circa 3 tot 4 uur). We zien de aanmeldingen graag verschijnen, het is leuk voor jezelf én voor de club!