Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Aangepaste planning komende weken

Nieuws afbeelding 4-6
Het gaat goed met de coronastrijd in ons land. Dat heeft ook gevolgen voor onze planning van wedstrijden voor de komende weken en de bekendmaking van de nieuwe teamindeling. 

De coronabesmettingen nemen in rap tempo af, Diederik Gommers postte deze week al een instafoto op een bijna lege IC! We gaan de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Laten we ons dat ook nog steeds beseffen.
Nu de weg naar meer vrijheid steeds duidelijker wordt, moeten we de eerder gemaakte plannen hier ook op aanpassen als club. Zoals jullie in het nieuwsbericht van 28-04 konden lezen waren er voor onze jeugdteams onderlinge wedstrijden georganiseerd tot en met het weekend van 12/13 juni 2021. Op dat moment kon niemand voorzien dat er alsnog een leuk competitietoetje aan zat te komen in de vorm van een regionale competitie in juni.

KNHB juni-competitie
In haar enthousiasme heeft de KNHB een initiatief gelanceerd tot het organiseren van een jeugdcompetitie in de maand juni. Wij hebben dit initiatief in eerste instantie toegejuicht, maar gaandeweg het proces werd ons steeds duidelijker dat het heel veel organisatie en improvisatie vereist. 
Na intensief overleg met omliggende verenigingen is gebleken dat bijna alle verenigingen alleen hun prestatieteams hebben opgegeven. Veel verenigingen zien deze mini competitie als een mooie seizoenvoorbereiding voor hun prestatie- of breedte-plus teams maar bijna alle verenigingen hebben besloten om af te zien van aanmelding van breedteteams. Hierdoor wordt er bij de indeling in de eerste plaats gekeken naar afstand en worden er mogelijk concessies gedaan aan sterkte. Omdat niet alle verenigingen meedoen, is het niet mogelijk om elk team op de gewenste sterkte in te delen. Uiteraard is hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden, maar is het op basis van de inschrijvingen niet overal mogelijk om tot een indeling op sterkte te komen.

Uiteindelijk hebben we de volgende 22 teams opgegeven : 

JA1 – JA2 – JB1 – JB2 – JC1 – JC2 – JD1 – JD2
MA1 – MA2 – MA3 - MB1 – MB2 – MB3 - MC1 – MC2 – MC3 – MC4 – MD1 – MD2 – MD3 – MD4.
Let op: het gaat hier om de teams in de nieuwe teamsamenstelling die op 9 juni bekend wordt gemaakt.

Omdat de KNHB-competitie ook veel vraagt van de veldcapaciteit komen de onderlinge wedstrijden van 12/13 juni helaas te vervallen. Alleen de mini’s spelen op 12 juni hun afsluitende onderlinge wedstrijden. In verband met de KNHB-competitie kunnen de aanvangstijden van de miniwedstrijden aangepast worden, let dus goed op de website en club app voor de actuele aanvangstijden.

Betekent dit dus geen wedstrijden meer voor de breedteteams na 6 juni?
Dat klopt. Het laatste speelweekend voor onderlinge wedstrijden tegen teams van MHC Rosmalen is het weekend van 5 en 6 juni, dus aankomend weekend. Als kleine troost kan ieder team na het spelen van hun wedstrijd een zak met ijsjes ophalen in het clubhuis.

Bekendmaking indeling nieuwe teams seizoen 2021-2022
Op woensdag 9 juni vanaf 20 uur maken we de selecties en de nieuwe teamindelingen voor het seizoen 2021-2022 bekend op de website. Om het document te bekijken heb je een wachtwoord nodig. Dit wordt verzonden naar het e-mailadres dat bij de club bekend is. Mocht je deze e-mail onverhoopt niet ontvangen hebben, vraag dan een teamlid het wachtwoord te delen of mail naar [email protected] om het wachtwoord alsnog op te vragen.

Vragen over de teamindelingen
In verband met de nog steeds geldende coronamaatregelen is er dit jaar geen fysieke inloopavond op de club. Wij gaan ervan uit dat jullie het volste vertrouwen hebben in de kennis, kunde en objectiviteit van onze commissieleden en lijncoördinatoren. De commissieleden van de TC hebben gedurende het hockeyseizoen veel informatie gekregen over de teams (scoutingformulieren, gesprekken met trainers en coaches en eigen waarnemingen). Al deze informatie is gebruikt door de commissies om zo goed mogelijk de selecties voor het nieuwe seizoen samen te stellen.
Mocht er toch behoefte zijn aan een persoonlijke toelichting dan vragen we je om contact op te nemen met de betreffende lijncoördinator zodat we een online meeting kunnen inplannen. Voor een gesprek trekken wij maximaal 15 minuten uit per situatie. Verzoeken die we na 12 juni ontvangen kunnen we niet meer in behandeling nemen. 
Leden die na bekendmaking van de nieuwe teamindeling onverhoopt besluiten om hun lidmaatschap alsnog op te zeggen zullen worden gehouden aan de regels omtrent opzegging lidmaatschap.

Hoe ziet de definitieve planning er verder uit?
We zijn ons bewust van het abrupte einde voor sommige teams met name in de breedte. Toch vragen we om jullie begrip omdat het niet anders in te delen is en we hopen van harte dat jullie met jullie team op een andere manier het seizoen goed en gezellig kunnen afsluiten. Komende week wordt er door alle teams nog 1 x getraind. De laatste trainingen zijn op woensdag 9 juni. Train je normaal op maandag en woensdag, dan train je deze week dus alleen op de maandag. 

Woensdag 9 juni 2021:
  • Laatste training voor alle teams, behalve F3-tallen
  • Inleveren trainingsmaterialen door alle trainers
  • Bekendmaking teamindelingen seizoen 2021-2022
  • Bekendmaking spelers/speelsters selectie A, B en C teams

Donderdag 10 juni 2021:
Start selectietrainingen en -wedstrijden voor selectieteams (A1, B1 en C1, jongens en meisjes). Spelers/speelsters voor de selectie zullen door de nieuwe coach(es) worden uitgenodigd voor de 1e training.
  
Vrijdag 11 juni 2021
  • Laatste training F3-tallen
  • Selectietrainingen en -wedstrijden voor selectieteams (A1, B1 en C1, jongens en meisjes). Spelers/speelsters voor de selectie zullen door de nieuwe coach(es) worden uitgenodigd voor de 1e training.
Voor sommige prestatieteams zal het 1e (12 juni) en het 2e (19 juni) speelweekend van de KNHB competitie nog gebruikt worden als selectiemoment. De definitieve selecties worden uiterlijk 25 juni bekend gemaakt. 
Het laatste speelweekend (26 juni) wordt er gespeeld in de definitieve selecties (MC1/MC2, JC1/JC2, MB1, JB1, MA1, JA1).

Zaterdag 12 juni 2021:
  • Onderlinge wedstrijden E6-tallen in de oude teamsamenstelling
  • Onderlinge wedstrijden F3-tallen op veld 5, check de website of club app voor gewijzigde aanvangstijden
  • Start KNHB juni competitie
Fijne zomer
Het is een bijzonder jaar geweest voor ons allemaal. We hebben onze favoriete sport het afgelopen jaar veel te weinig kunnen beoefenen en we hebben vrienden en vriendinnen gemist. Wat kijken we allemaal uit naar de start van een nieuw seizoen waarin we hopelijk allemaal zonder beperkingen weer met veel plezier wekelijks aan de slag te gaan op het hockeyveld. Voor nu willen we jullie allemaal een hele fijne zomer toewensen en graag tot in augustus! #altijdthuis