Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

MHC Rosmalen trekt zich terug uit zaalcompetitie

Nieuws afbeelding 24-1

Beste leden,

 

Als bestuur van MHC Rosmalen hebben wij de ontwikkelingen rond de zaalhockey competitie nauwlettend in de gaten gehouden. Zoals we al eerder aangaven, zijn we in gesprek gegaan met de KNHB en met de ons omliggende verenigingen. Hieruit blijkt dat in de regio Eindhoven al een aantal verenigingen zich heeft teruggetrokken uit de zaalhockey competitie. Dit raakt een aantal van onze teams direct. Veel van de ons omliggende verenigingen zien net als wij geen meerwaarde in verder gaan in de zaal. Daarom hebben we besloten om onze teams terug te trekken uit de zaalcompetitie indien de KNHB die zou hervatten per 29 januari. 

 

We leggen graag uit wat onze overwegingen zijn geweest. 

 

We zouden nog vijf weekeinden in de zaal kunnen hockeyen. In het meest gunstige geval zou volgens de KNHB in totaal 65% van de competitie gespeeld kunnen worden. Door de uitval van een aantal verenigingen en de oplopende Corona-besmettingen, ook onder onze leden, is het waarschijnlijk dat komende competitierondes een zeer grillig verloop zullen kennen. Hierdoor zullen sommige teams onevenredig weinig wedstrijden spelen, terwijl anderen nog bijna een volle competitie zouden kunnen spelen. 

 

Tegelijkertijd zien we dat veel teams met veel plezier weer buiten aan de slag zijn gegaan. De animo om te trainen en onderlinge wedstrijden te spelen is groot. We merken dat de focus ligt op de start van de veldcompetitie in maart. We willen dit ondersteunen, maar kunnen niet tegelijkertijd nog een inspanning voor de zaal doen.

 

Naar verwachting zal het kabinet op 25 januari bekend maken dat wedstrijden tussen verenigingen weer mogelijk is. Dit zou het mogelijk maken om weer (zaal)competitie te gaan spelen. Liever steken wij met andere verenigingen in op vriendschappelijke wedstrijden in de buitenlucht ter voorbereiding op de nieuwe seizoenshelft.

 

Dank voor jullie begrip!

 

Bestuur MHC Rosmalen