Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Samenwerking MHC Rosmalen en Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught

Nieuws afbeelding 28-11
Ieder kind mag meedoen!

Voor veel inwoners van Rosmalen is lid zijn van MHC Rosmalen een
vanzelfsprekendheid. Toch zijn er in Rosmalen kinderen (tot 18 jaar) die door de
financiële situatie van hun ouders geen lid kunnen worden van de club. En dat worden er komende tijd meer vanwege de stijgende energieprijzen en de inflatie. Dat is de reden dat MHC Rosmalen en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught hun bestaande samenwerking hebben verlengd tot 2024.

Sport in verenigingsverband, óók de hockeysport, helpt een kind zich te ontplooien:
lichamelijk, mentaal, geestelijk en sociaal. Het kind heeft daar baat bij, zoals dat ook geldt voor het gezin en de lokale samenleving. Daarom moeten er geen drempels zijn om lid te worden van een sportvereniging.

"Ieder kind moeten mee kunnen doen”, legt voorzitter Daniëlle van Aarle van de Rosmalense hockeyclub uit. "Wij willen zoveel mogelijk mensen plezier laten bleven aan de hockeysport en onze vereniging”. Voor ouders die de contributie voor hun kinderen niet kunnen betalen, biedt het Jeugdfonds financiële ondersteuning. Daarom werken wij samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught.”

”Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur, kan een aanvraag worden ingediend via een van de intermediairs van het Jeugdfonds. Die zijn werkzaam in het welzijnswerk, de hulpverlening, het onderwijs of stichting Leergeld Den Bosch”, legt Carmen Nijssen, coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught, uit.

Maatschappelijke samenwerking
MHC Rosmalen en het Jeugdfonds verlengen hun samenwerking met twee jaar tot 2024. Naast vergroting van de sportparticipatie werken beide organisaties aan meer bekendheid over het Jeugdfonds Sport & Cultuur en aan gezamenlijke fondsenwerving.

Bijlage