Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Teamindeling Jongste Jeugd en Onder12

16-6

Altijd een spannend moment zo op het einde van het seizoen, hoe ziet mijn team er volgend jaar uit? Vanaf nu weet je het. Hieronder, in de bijlage(n), staan de nieuwe teamindelingen voor de Jeugdteams O12 en Jongste Jeugdteams O10, O9, O8 en O7 voor het seizoen 2024/2025 gepubliceerd.

Teamindeling maken

Het maken van de teamindeling is een complex proces*. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de technische vaardigheden van een speler, maar ook naar teamdynamiek en bovenal de intrinsieke motivatie van een speler. Waar bij de jongste jeugdteams tevens het sociale aspect voorop staat. Daarnaast zijn wij ook afhankelijk van het aantal spelers per lijn, het aantal te formeren teams en wellicht individuele wensen. Kortom: een puzzel met veel stukjes, maar het is onze club van betrokken vrijwilligers weer gelukt!

Teamindeling 2024/2025 bekijken

Het wachtwoord dat nodig is om het Excel-bestand vervolgens te openen, wordt gestuurd naar alle jeugdleden op het mailadres dat bij de club bekend is.

 

Onder 12 competitie en indeling 2024/2025

 

Komend seizoen introduceert de KNHB een nieuwe competitievorm: 9 tegen 9 in heel Nederland. Vorig seizoen werd deze competitie als pilot getest in Noord- en Oost-Nederland, en dat is goed bevallen.

 

Voordelen:

Het speelplezier van de kinderen neemt toe. Ze wennen makkelijker aan het grote veld en hebben meer balcontacten, waardoor ze zich meer betrokken voelen.

 

Hoe wordt er gespeeld?

9 tegen 9 wordt gespeeld op een driekwart veld, gemarkeerd met pionnen. Een wedstrijd duurt 4 x 17,5 minuten met de standaard spelregels voor 11-tallen.

 

MHC Rosmalen en de nieuwe competitievorm: 

MHC Rosmalen voert deze nieuwe spelvorm volgend jaar in, zowel in de jongens- als meidenlijn. We zien 9 tegen 9 als een kans om het spelplezier en de ontwikkeling van onze spelers te vergroten. We kiezen voor een mix van 11-tallen en 9-tallen voor zowel de huidige O12-spelers als de doorstromers vanuit O10. De wisselwerking tussen de leeftijdsgroepen vinden we zeer positief en willen we behouden.

 

Poule-indelingen

De KNHB maakt de poule-indeling. Het kan voorkomen dat je in een poule komt met zowel elftallen als negentallen. In principe speel je dan 9 tegen 9, tenzij je met de tegenpartij anders besluit.

 

Vragen over de teamindeling?

Op de website staat een bericht over de procedure van de teamindelingen. Heb je hiernaast nog behoefte aan een persoonlijke toelichting op de teamindeling? Neem dan contact op met de desbetreffende lijn coördinatoren per mail.

Teams Meisjes O12 Breedte: [email protected]

Teams Meisjes O12 Prestatie: [email protected]

Teams Jongens O12: [email protected]

Teams Jongste Jeugd O10/O9/O8/O7: [email protected]

Coaches en managers gezocht

Voor veel teams zoeken we nog coaches en/of managers, mocht je interesse hebben dan kun je je aanmelden via een van bovenstaande emailadressen.

Tot slot!

De vrijwilligers van de TC wensen iedereen alvast een aangename zomerstop en heel veel plezier in het komende hockeyseizoen! We wensen je alvast veel hockeyplezier samen met je nieuwe team!

Met sportieve groet,
De technische Commissie van MHC Rosmalen

*Veel betrokken vrijwilligers zijn ook ouder. Binnen MHC Rosmalen heeft de TC gesteld dat een ouder nooit zijn of haar eigen kind beoordeelt. We hanteren dan ook het vier-ogenprincipe, waarbij ouders een stapje terug doen wanneer het over de prestaties van het eigen kind gaat.
Bijlage