Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Zaalhockey van start

Nieuws afbeelding 6-12

Dit weekend start het zaalhockeyseizoen. Heb je de nieuwe regels al gezien? Die nemen we kort met je door. Kijk voor het complete reglement in de bijlage. Allemaal veel zaalhockeyplezier!

De spelregelcommissie van de KNHB voert dit zaalseizoen twee spelregelwijzigingen door:

Geen bankwissel meer
Tot en met afgelopen seizoen wisselden de teams in de rust van bank. Vanaf komend seizoen blijven de teams in de rust aan de bankzijde waar ze ook de wedstrijd zijn gestart. De teams wisselen wel nog steeds van speelhelft en de scheidsrechters blijven staan.

Vrije- of uit push na strafcornersituatie
Net als op het veld mag vanaf komend seizoen een speler, die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit push nemen direct na de strafcornersituatie. Het spel mag dan echter niet worden hervat met een self pass. Indien een speler met beschermende kleding aan dit toch doet dan krijgt deze een vrije push tegen als dit buiten de cirkel gebeurde en een strafcorner wanneer dit binnen de cirkel was.

Voor komend seizoen is het spelreglement per 1 december 2016 nog steeds geldend met als aanvulling daarop bovenstaande regelwijzigingen. Ook dient in het spelreglement waar ‘handschoen’ staat ‘handbescherming’ te worden gelezen. De KNHB verwacht dat er voor volgend seizoen een nieuw spelreglement wordt gepubliceerd nadat dit ook internationaal is gebeurd.

Bijlage