Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Digna ontmoet Céline Telders

Nieuws afbeelding 4-9
Elke maand gaat onze redacteur Digna van den Broek in gesprek met een vrijwilliger van onze club. Dit keer dronk ze koffie met onze vrijwilligerscoördinator Céline Telders. 

‘Ik vind het belangrijk dat vrijwilligers weten hoe waardevol hun bijdrage is’

Profiel
Leeftijd: 48 jaar
Getrouwd met: Paul Swets
Kinderen: Onno (19), Filine (17; laatste jaar junioren)
Werkt als: HR-coördinator en zelfstandig ondernemer
Hockeyervaring: geen

Hoe lang ben jij al #altijdthuis op de club?
Ik loop er al een jaar of 12 rond. Doordat ik als vrijwilliger ben gaan werken, heb ik wel meer betrokkenheid gekregen. Ik vind de #altijdthuis slogan echt bij de club passen en voor mijn gevoel draagt het ook bij aan de sfeer.
 
Wat doe je precies?
Laurens Spijkers en ik hebben 3 jaar geleden de vrijwilligerscommissie opgericht. Sindsdien ben ik  vrijwilligerscoördinator van de club. Eerst heb ik alle vrijwilligers in de commissies in kaart gebracht. Dat bracht overzicht in wie wat deed binnen de club. Ik houd bij hoe de commissies zijn samengesteld en verwerk de nieuwe vrijwilligers. Ook kijk ik of ik hun werk makkelijker kan maken. Verder steek ik mijn tijd in het binnenhalen en behouden van vrijwilligers.
 
Hoe doe je dat dan?
Eens per jaar zorg ik voor een campagne om vrijwilligers te werven. Je hebt vast het spandoek zien hangen met alle functies erop. We zorgen ook voor flyers. We zoeken het hele seizoen door extra (nieuwe) mensen, maar dat gaat vaak van mond-tot-mond. Het gaat dan specifiek om vrijwilligers voor de verschillende commissies, die vooral achter de schermen actief zijn.
Omdat commissieleden gemiddeld genomen redelijk wat tijd kwijt zijn aan de club, wil ik ze laten weten hoezeer hun werk gewaardeerd wordt. Ik stuur ze verjaardags-, eindeseizoens- en kerstkaartjes. Maar ik hou ook enquêtes onder de vrijwilligers om te kijken waar ze tegen aanlopen. Ik kijk wat ik kan doen om die punten te verbeteren en daar kom ik dan bij iedereen op terug. De jaarlijkse commissieledenavond organiseer ik om ze te danken voor hun inzet van afgelopen jaar. Met die avond trappen we meteen het nieuwe seizoen af. En ieder jaar is er voor alle vrijwilligers een avond om te leren omgaan met een AED (draagbaar apparaat om het hartritme weer te bevorderen na een hartstilstand). 

Daar ben je zeker wel veel tijd mee kwijt?
Nou, dat valt best mee. Het kost me een paar uur per week. Soms zijn er piekmomenten en een andere keer is het weer minder werk.
Wat maakt het leuk om dit te doen? Leukste ervaring?
In eerste instantie vond ik het erg leuk om te zorgen voor wat meer structuur en overzicht rond de werkzaamheden binnen de club. Er was eigenlijk niks toen ik begon en nu is er een goed beeld van wat er gebeurt en lopen zaken beter. Waar ik het écht voor doe zijn de enthousiaste reacties die ik krijg van mensen over de dingen die ik organiseer.

Wat maakt de club jouw #altijdthuis?
Ik vind het fijn om betrokken te zijn bij de sport van mijn kinderen. De oudste woont nu in Maastricht en de jongste hockeyt dadelijk voor het laatste jaar bij de junioren, maar zaterdag stond bij ons thuis altijd in het teken van hockey. Wij hebben geen wedstrijd van de kinderen overgeslagen. En er is altijd wel wat leuks te doen bij de club.

MHC Rosmalen is een gezellige familieclub met gezonde ambities. We zijn een echte vereniging. Onze leden hockeyen én dragen als vrijwilliger bij aan het doel van onze vereniging: mensen plezier laten beleven aan de hockeysport. Nu en in de toekomst. Dus doe mee en geef #altijdthuis. Ook vrijwilliger worden bij MHC Rosmalen? Stuur een e-mail naar [email protected]