Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

MHC Rosmalen als inspirerende omgeving

Nieuws afbeelding 21-10
Met de verlenging van het sponsorcontract voor 2019-2020 bevestigt Forward Fiscalisten opnieuw de betrokkenheid bij MHC Rosmalen. Waaruit bestaat de bijzondere band tussen beide organisaties?

Joep Korsten en Freek van Wijk zijn allebei al 35 jaar spelend lid en verbinden zich inmiddels al drie jaar als sponsor aan de vereniging. Joep: "Een modern denkende club als MHC Rosmalen is voor ons een inspirerende omgeving. Het bestuur betrekt sponsoren bij verschillende vraagstukken, waardoor we ons op meerdere manieren nuttig kunnen maken. In ons geval soms door fiscaal advies, maar vaak ook vanuit onze ervaring als ondernemer. Dat zorgt meteen voor een wij-gevoel en sparring onder leden van de businessclub. Als club zou je wel gek zijn om kennis van verschillende sponsoren niet te gebruiken. Dat is juist een moderne manier van verbinding en overstijgt het aloude reclamebord langs een van de velden."

Gelijkenissen
Freek valt bij: "Een club met ruim 1.300 leden kent inmiddels vele gelijkenissen met een bedrijf: het viert successen, maar komt soms ook voor nieuwe -onverwachte- uitdagingen te staan. Om een flow van successen te creëren moet je, naast een beetje geluk hebben, ook de juiste dingen doen en lef tonen. Soms door stoere keuzes te maken en op andere momenten weer kwetsbaar te zijn. Vernieuwing en verandering zijn in ieder geval vaste waarden anno 2019 en MHC Rosmalen laat zien dat ze zich op verschillende manieren door ontwikkelt. Daar zijn we als lid én sponsor trots op, helemaal als dit ook nog de nodige sportieve successen met zich mee brengt."

Fiscalist
"Hahaha..." Joep lacht: "Zo'n beetje iedere week wordt die vraag wel gesteld. En terecht, want heel vaak wordt gedacht dat een fiscalist hetzelfde doet als een accountant. Een groot misverstand. Een accountant stelt namelijk jaarrekeningen op en controleert administraties. Als fiscalisten houden we ons sec bezig met belastingvraagstukken en doen de uiteindelijke aangifte voor bedrijven. We zorgen dat bedrijven, instellingen en (vermogende) particulieren zoveel mogelijk belastingvoordeel behalen óf beperken juist fiscale risico's, waarmee financiële problemen worden voorkomen. Dit is vaak complexe materie en letterlijk een vak apart, meer dan ooit tevoren."

Scherp
Hij vervolgt: "Snel veranderende fiscale wetgeving zorgt ervoor dat we als specialisten continu scherp moeten blijven. Vergelijk het met een hockeywedstrijd op topniveau. In ons vak moet je streven naar het hoogste kennisniveau om het beste uit jezelf te halen. Zo creëren we de meest optimale fiscale posities als het bijv. gaat om uitgaven, kostenstructuren of winsten. Wekelijks adviseren en begeleiden we in bedrijfsstructuren, overnametrajecten, fusies/samenwerkingen. Maar ook het opstellen van pittige bezwaarschriften of het maken van afspraken met de Belastingdienst behoren tot onze werkzaamheden. De afgelopen 10 jaar is de rol van fiscalist voor het bedrijfsleven steeds essentiëler geworden. Het stoffige imago kloppen we keihard af, we spelen namelijk een steeds belangrijkere (bedrijf kritische) rol voor onze klanten. Vertrouwen, kennis en kunde zijn, net als binnen een goed geolied hockeyteam, extreem belangrijk."

Betrokkenheid
Net als MHC Rosmalen heeft Forward de afgelopen zes jaar verschillende fases doorgemaakt. Freek: "Met een solide groei naar tien fiscalisten en een breed aanbod in fiscale specialismes laten we zien dat we 100% focussen op belastingadvies. Hierdoor zijn we inmiddels een aantrekkelijk alternatief voor de grote advieskantoren, waar accountancy de corebusiness is.” Ook de aantrekkingskracht van de hockeyclub leent zich voor inspiratie volgens de heren: "Met een sterk toekomstgericht beleid, aandacht voor leden en het delen van verantwoordelijkheden gaat een vereniging als MHC Rosmalen een prachtige toekomst tegemoet en voelen leden én gasten zich #AltijdThuis. Bij Forward Fiscalisten streven we in zekere zin ook na om dit gevoel bij onze klanten achter te laten. Als dan uit reacties van onze klanten blijkt dat we o.a. hoog scoren op aandacht en betrokkenheid, zijn we op weg om onze missie invulling te geven: wij willen de meest gewaardeerde fiscale adviesorganisatie van Nederland worden", sluit Joep vol energie af. 

Wil je weten wat Forward Fiscalisten voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel 088-1412400 voor een vrijblijvende afspraak of kijk op www.forwardfiscalisten.nl. Joep en Freek zijn ook regelmatig op de club te vinden en helpen je graag verder.

Meer weten over de snelgroeiende Business Club van MHC Rosmalen en de mogelijkheden om hier onderdeel van te zijn? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of kijk op onze website onder Business Club/Sponsoring.