Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Digna ontmoet Carolien Hermans

Nieuws afbeelding 18-10
Elke maand gaat onze redacteur Digna van den Broek in gesprek met een vrijwilliger van onze club. Dit keer sprak ze met Carolien Hermans van de ledenadministratie. 

‘Alles wat met LISA te maken heeft, daar ben ik van’

Profiel
Leeftijd: 43 jaar 
Partner: Vincent van Os 
Kinderen: Annelotte (12), Eveline (10)
Werkt als: Officier bij de Koninklijke Luchtmacht (parttime) 
Hockeyervaring: ja

Hoe lang ben jij al #altijdthuis op de club?
In 2010 ben ik lid geworden van de club. Ik ben bij de Busy Ladies Tuesday (BLT) gaan hockeyen toen deze opgericht werd. Later ben ik vrijwilliger geworden bij de technische commissie van de mini’s (mini tc). Dan ben je verantwoordelijk voor de teamindelingen van de jongste leden. Je zorgt dat alles gereed staat voor de hockeywedstrijden op zaterdag. Verder volg je één lijn (alle teams die in een bepaald jaar voor het eerst starten) tot aan de junioren. Ieder jaar kijk je weer naar de ontwikkelingen binnen de teams en maak je weer een zo goed mogelijke indeling voor het volgende seizoen.   

Wat doe je nu precies?
Sinds twee jaar doe ik samen met Eric Mulders de ledenadministratie. Dat moet je heel breed zien: alles wat te maken heeft met ons systeem LISA, daar zorg ik voor. Registratie van leden, maar ook van de teams met coaches en trainers erbij. Het is belangrijk dat alles klopt en volledig is, want daar is de app ook weer op gebaseerd. Ook het innen van de contributie hoort erbij; daar zorgt Eric vooral voor.  

Hoe doe je dat dan?
Ik verwerk alle aanmeldingen, alle wijzigingen en de teamindelingen aan het begin van het seizoen en bij het begin van het zaalhockey. Aanmeldingen van jongens sluis ik direct door naar de teams, want zij kunnen eigenlijk meteen instromen. Meisjes die zich aanmelden komen op een wachtlijst; die beheer ik ook. Verder beantwoord ik alle vragen die binnenkomen bij de club. Dat kan werkelijk over van alles gaan. Omdat ik vooral in LISA aan het werk ben, kan ik alles gewoon vanuit huis doen.

Daar ben je zeker wel veel tijd mee kwijt? 
Normaliter kost het me een paar uurtjes per week. De piektijden liggen aan het eind van het seizoen en voorafgaand aan het winterseizoen. Die periodes moet er veel informatie tegelijkertijd worden verwerkt en dan ben ik even wat meer tijd kwijt. 

Wat maakt het leuk om dit te doen? Leukste ervaring?
Een tijd geleden ben ik minder gaan werken, maar ik wilde wel graag iets blijven doen in de buurt. Ik ben graag betrokken bij de club en zo rol je er dan in. Het geeft voldoening dat ik de club op deze manier kan helpen.
Goede herinneringen bewaar ik aan mijn tijd bij de mini tc. Mooi om te zien hoe kinderen zich in de loop van de jaren ontwikkelen. Als je dan ook nog terug hoort van ouders dat hun kind het team zo leuk vindt, dan doet dat heel goed. 

Wat maakt de club jouw #altijdthuis?
De club voelt voor mij als thuis. Niet te groot en heel toegankelijk. Doordat ik er regelmatig kom, ken ik veel mensen en weten mensen mij ook te vinden. De leden zijn erg bij elkaar betrokken. Mijn jongste dochter wordt bijvoorbeeld gecoacht door een speelster uit Dames 1. Als Dames 1 dan op zondag speelt, vindt mijn dochter het ook leuk om naar die wedstrijd te gaan kijken.

MHC Rosmalen is een gezellige familieclub met gezonde ambities. Een echte vereniging waarbij onze leden (of hun ouders) niet alleen hockeyen, maar ook als vrijwilliger bijdragen aan het doel van onze vereniging: zoveel mogelijk mensen plezier laten beleven aan de hockeysport. Nu en in de toekomst.
 
Ook vrijwilliger worden bij MHC Rosmalen? Geef #altijdthuis en stuur een e-mail naar [email protected]. We kunnen je hulp heel goed gebruiken, ook als je zelf geen hockeyervaring hebt!