Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Aanvragen VOG voor begeleiders, trainers en coaches

Nieuws afbeelding 18-10
MHC Rosmalen wil een veilige plek zijn voor iedereen. Daarom vragen wij alle trainers, coaches en begeleiders van jeugdteams een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. 

Dat geldt ook voor junioren vanaf 16 jaar die jongere teams trainen. We volgen hierbij de richtlijnen van NOC*NSF. Val je binnen de doelgroep? Dan krijg je hierover nog een aparte mail. Het aanvragen van de VOG voor MHC Rosmalen is gratis.

Graag leggen we je uit hoe het werkt:
  1. Wij starten het aanvragen van de VOG’s voor MHC Rosmalen in de week van 21 oktober.
  2. Je ontvangt daarna (als je binnen de doelgroep valt) van Justis (Ministerie van Justitie en Veiligheid) een verzoek tot elektronische aanvraag van de VOG. Hierbij zit een unieke aanvraagcode.
  3. Je logt in met je DigiD. Alle gegevens zijn al voorbedrukt. Als alles klopt, kun je de aanvraag met een paar klikken bevestigen.
  4. Je krijgt binnen enkele weken de VOG van Justis via de gewone post.

Stuur jouw VOG naar MHC Rosmalen 
Heb je jouw VOG ontvangen? Stuur deze dan naar MHC Rosmalen. Dat kan op twee manieren:

1. Geef hem persoonlijk af aan de bar
Geef de VOG in een gesloten envelop, geadresseerd aan de secretaris van MHC Rosmalen, in het clubhuis af aan de clubhuismanager. Hij draagt deze over aan de secretaris. Bewaar een kopie van de originele VOG wel voor je eigen administratie. Na verificatie van de echtheid van het certificaat stuurt de secretaris de originele VOG naar je terug.

2. Per post
Je kunt de originele VOG sturen naar:
MHC Rosmalen
Secretaris MHC Rosmalen ovv VOG
Postbus 374
5240 AJ  Rosmalen
 
Ook hier geldt: Bewaar een kopie van de originele VOG wel voor je eigen administratie. Na verificatie van de echtheid van het certificaat stuurt de secretaris de originele VOG naar je terug.

Zodra wij jouw VOG hebben ontvangen, maken wij hiervan een aantekening in LISA met daarbij de datum van controle en datum van verval. Hierbij hanteren we een duur van 3 jaar.

Het aanvragen van een VOG herhalen we over drie jaar
Voor de VOG kijkt Justis vier jaar terug. Om een actuele VOG te hebben, vragen wij iedereen om na drie jaar de VOG te vernieuwen. Als er nieuwe trainers/coaches/begeleiders komen, moeten zij ook een VOG aanvragen.

De VOG kost je niets
De overheid zorgt ervoor dat elke vrijwilliger die met mensen in een afhankelijkheidssituatie werkt een gratis VOG kan aanvragen. Je zult dan ook geen kosten hebben, uitgezonderd voor een envelop en eventueel een postzegel.

Heb je nog vragen? 
Stuur gerust een mail naar [email protected] [email protected] 

Alvast bedankt voor je medewerking!