Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Anna in het zonnetje

Nieuws afbeelding 26-10
Tweewekelijks zet onze trainerscommunity onze eigen trainers in het zonnetje! Deze week stellen wij Anna van Dooren voor, die elke week training geeft in onze keepersschool.

Vertel kort iets over jezelf?
Hoi! Ik ben Anna van Dooren. Ik ben keeper in MA2 en DJ1. Ik ben vaak te vinden op de hockeyclub. Ik zit in mijn eindexamenjaar op Sint-Janslyceum. En na school vind ik het erg leuk om met vriendinnen een terrasje te pakken in de stad.

Welke teams geef jij training?
De minischool voor de keepers.

Waarom geef je training bij MHC Rosmalen?
Ik vind het erg leuk om kinderen keepen leuk(er) te laten vinden, want meestal is keepen het saaiste óóit. Ik probeer met de vijf trainers (Job Lathouwers, Floor Hens, Teun Pollmann, Roef Meijer en Anne Oosterveld) samen leuke en leerzame oefeningen neer te zetten, zodat de keepers na de training kunnen zeggen dat ‘het toch wel leuk is’ of ‘het echt een super leuke training was’. 

Leukste moment tijdens het training geven?
Het leukste moment tijdens training geven is toch denk wel, als ik vraag aan de kinderen wat ze tot nu toe van de training vinden. Dat ze dan met een grote lach antwoorden dat ze het echt heel leuk vinden.

Favoriete hockeyspeler?
Anne Veenendaal. Keepster van Amsterdam en het Nederlands Elftal.

Forehand of Backhand?
Met keepen kies ik voor mijn platte handschoen.

Veldhockey of zaalhockey?
Zaalhockey! Daar heb je zoveel te doen, want het gaat allemaal zo snel. Je kunt veel duiken of uitkomen.

Strafbal of shoot-out?
Dit vind ik moeilijk, ik denk dan toch wel strafbal. Voor je gevoel duurt het namelijk veel langer dan dat het werkelijk is. En als je dan de bal hebt, is het echt een groot geluksgevoel!

Heb je nog een handige tip voor andere trainers?
Raak niet te snel in de stress als de training niet precies loopt zoals je het had bedacht!