Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Digna ontmoet Lisette van Els

Nieuws afbeelding 9-2
Elke maand gaat onze redacteur Digna van den Broek in gesprek met een vrijwilliger van onze club. Dit keer met Lisette van Els, lid van de Breedte TC en vertrouwenscontactpersoon.

‘Goed dat we met dit interview de vertrouwenscontactpersoon weer even onder de aandacht kunnen brengen.’

Profiel
Leeftijd: 49 jaar
Partner: Bart
Kinderen: Amber (19 jaar; studeert in Maastricht); Jasmijn (17 jaar; meisjes A); Teun (15 jaar; jongens B)
Werkt als: zelfstandig mediator en juridisch administratief medewerker bij het COA 
Hockeyervaring: een aantal jaren gehockeyd in de jeugd; daarna op verschillende momenten een aantal jaar gehockeyd, waaronder 5 jaar bij de BLT

Hoe lang ben jij al #altijdthuis op de club?
Rond 2010/2011 ben ik actief geworden bij de club.

Wat doe je nu precies?
Ik zit in de Technische Commissie (TC) Breedtehockey. Eerst heb ik de meiden gevolgd uit de lijn waarin mijn dochter ook speelde. Nu doe ik de coördinatie van de jongens uit de A2 en A3 en de B2 en B3. Sinds 2 jaar ben ik ook vertrouwenscontactpersoon. Dit doe ik samen met Wim Volkerink. 

Hoe doe je dat dan?
Als TC'er ben ik aanspreekpunt voor de coaches en voer ik twee keer per jaar gesprekken met de coaches en de trainers. Op zaterdag bekijk ik zoveel mogelijk de wedstrijden van de jongens uit de teams die ik coördineer. In mei en juni maken we de teamindeling voor het nieuwe seizoen. We kijken naar de hockeykwaliteit, trainingsinzet en sociale aspecten. De negen commissieleden van de TC Breedtehockey vergaderen een paar keer per jaar om de stand van zaken door te nemen en elkaar te helpen waar nodig.   
Voor de rol van vertrouwenscontactpersoon hebben Wim Volkerink en ik bij NOC*NSF een cursus gevolgd. Je kunt contact met ons opnemen, als je vindt dat de manier van omgaan binnen je team niet klopt of als er iets gebeurt waarvan je vindt dat het niet door de beugel kan. Goed dat we met dit interview de vertrouwenscontactpersoon weer even onder de aandacht kunnen brengen. 

Daar ben je zeker wel veel tijd mee kwijt? 
Gemiddeld kost het me ongeveer 4 uur per week. In de winterstop is het rustig. De piektijd ligt echt in mei en juni. Die maanden ben ik druk met de indeling voor het nieuwe seizoen.

Wat maakt het leuk om dit te doen? Leukste ervaring?
Ik vind het leuk om rond te lopen op de club. Ik ken er ondertussen veel mensen. 
Vaak is er ook waardering voor wat ik doe. Een enkele keer is iemand het niet eens met de indeling van een team en wordt me dat persoonlijk aangerekend. Je kunt het nooit voor iedereen goed doen. 

Wat maakt de club jouw #altijdthuis?
Het is een gezellige club mensen en het is bijzonder dat er zoveel mensen actief helpen om de club draaiende te houden.

Ook vrijwilliger worden bij MHC Rosmalen? Geef #altijdthuis en stuur een e-mail naar [email protected]. We kunnen je hulp heel goed gebruiken, ook als je geen hockeyervaring hebt!