Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Voorlopig geen handshake

Nieuws afbeelding 5-3
Als aanvulling op het advies van het RIVM over basishygiëne, adviseert de KNHB bij wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden.
 
Op dit moment is er geen reden om hockeywedstrijden/-evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Basishygiëne
De KNHB raadt hockeyers en hockeyfans aan extra te letten op de basishygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
 
Het zijn:
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
Advies RIVM
Nu in Nederland ook een aantal besmettingen is vastgesteld, geeft het RIVM bovendien aan:
Heb je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:
  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië
Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.
 
Aanvullend advies KNHB
Het spreekt voor zich dat de KNHB van je verwacht dat je in geval van bovenstaande ook niet aan wedstrijden meedoet dan wel hockeygerelateerde bijeenkomsten of een vereniging bezoekt.
Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken. Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake. Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell. Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Eigen bidon
Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Meer informatie over het coronavirus lees je op de site van het RIVM.