Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Open brief aan leden en ouders

Nieuws afbeelding 22-3
Tot 28 april zijn onze accommodatie en clubhuis gesloten. Er is een VERBOD op ALLE activiteiten. Hoewel de poort op slot is, houdt niet iedereen zich hieraan. Lees de open brief van de voorzitter.

Beste leden van MHC Rosmalen, beste ouders,

"Mag ik even gaan hockeyen op de club?” Als een van mijn dochters me die vraag stelde, was mijn antwoord eigenlijk altijd hetzelfde. "Ja natuurlijk, veel plezier.” Sinds zondag 15 maart is mijn antwoord geheel anders, een volmondig NEE. Niet omdat ik mijn kinderen hun broodnodige beweging en hockeyplezier misgun. Integendeel. Puur omdat het niet meer mag. De Rijksoverheid heeft ons verplicht onze accommodatie te sluiten en alle activiteiten op de club tot en met 6 april 2020 te annuleren. Je leest het goed: ALLE activiteiten, dus ook gewoon even lekker met een aantal mensen ‘ballen’. De poort is op slot, het clubhuis is gesloten, de velden mogen niet meer gebruikt worden. Door niemand meer. De gemeente plaatst zo snel mogelijk borden en de politie gaat handhaven en bekeuren. Gewoon omdat het betreden van ons complex VERBODEN is, net zoals te hard rijden en diefstal.

Wat schetst mijn verbazing. Niet alleen ik, maar ook veel andere clubgenoten stellen vast dat er nog steeds kinderen en soms zelfs ouders op onze velden aan het hockeyen zijn. Blijkbaar is de maatschappelijke ernst nog niet bij iedereen doorgedrongen. Onbegrijpelijk. "Blijf thuis”, zegt onze minister-president. En niet voor niets. De aantallen mensen met een coronabesmetting groeit exponentieel en het aantal dodelijke slachtoffers ligt al ruim boven de honderd. Onwerkelijke aantallen, die dagelijks toenemen. Een collega van mij komt uit Erp en heeft afgelopen week al zeven dorpsgenoten verloren. Een vriendin van ons werkt in de zorg. "Je wil niet weten hoe het er bij ons aan toegaat in het ziekenhuis, het is horror. Laat de mensen alsjeblieft thuis blijven.”

Wij zijn een echte familieclub met als slogan #altijdthuis. Laten we deze kreet ook nu weer als uitgangspunt nemen, maar dan in een vorm die past bij de actualiteit. Zorg dat je nu even altijd thuis bent bij je familie en voorlopig even niet meer op de club. Hoe beter we dat met elkaar doen, hoe eerder we groen licht krijgen van de overheid, zodat we weer met z’n allen naar de club mogen om lekker te hockeyen en het gezellig te hebben met elkaar. Dus geef #altijdthuis voor jouw club en de maatschappij door je aan alle afspraken te houden.

Namens het bestuur van MHC Rosmalen wens ik iedereen heel veel sterkte toe in deze lastige tijd, hou je haaks en blijf gezond!

Mark Brants
Voorzitter MHC Rosmalen

PS 1: Lees hier alle informatie van de KNHB over de maatregelen van de bond in relatie tot het coronavirus

PS 2: Tips nodig om toch fit te blijven in deze bijzondere periode zonder wedstrijden en trainingen? Kijk dan hier.