Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Welkom Guido Petit dit de la Roche

Nieuws afbeelding 23-8
Komend seizoen is Guido Petit dit de la Roche de assistent van Harmen Spijkers bij Heren 1. Een korte kennismaking met Guido die zelf ook een seizoen speler was bij ons van Heren 1.

"Mijn naam is Guido Petit dit de la Roche en ben op 8 april 1990 geboren te ’s-Hertogenbosch. Vorig jaar zomer ben ik getrouwd met Heleen Stuifzand en op 7 juli jl. is onze prachtige dochter Jane geboren. 

Vak ingerold
Ik werk als Business Consultant binnen de IT Consultancy (projectmanagement) bij het bedrijf AdVanced. Vanaf mijn zevende jaar ben ik gaan hockeyen en heb ik alle jeugdselectieteams op het hoogste niveau doorlopen bij HC ’s-Hertogenbosch. Vanaf 14 jarige leeftijd ben ik naast het hockeyen ook gaan coachen en zo het vak ingerold van trainer/coach.

Hoofdklasseniveau
Na de jeugd bij HC ’s-Hertogenbosch heb ik het een jaar mogen proberen op hoofdklasseniveau in het eerste. Na acht wedstrijden veel gespeeld hebben, acht wedstrijden op de bank te hebben gezeten en zes op de tribune, was de conclusie dat het niveau te hoog gegrepen was. De mooiste en tevens minste herinnering hieraan is de wedstrijd tegen Bloemendaal als rechtermiddenvelder tegenover Teun de Nooijer, helaas (naar mijn weten) de grootste nederlaag ooit voor HC ’s-Hertogenbosch H1, 1-11.

Plezier
Na dat seizoen heb ik de overstap gemaakt naar de overgangsklasse waar ik zes jaar (drie jaar Were Di en drie jaar MHC Oss) met heel veel plezier heb gehockeyd. In mijn laatste jaar op niveau hockeyen heb ik kennis gemaakt met MHC Rosmalen, waar ik een jaar in het eerste heb gespeeld. Dit jaar is mij altijd bij gebleven als een van de warmste jaren in mijn hockeycarrière. Een gezellige club, met een gezonde ambitie.

Kind aan huis
Als trainer/coach heb ik vier jaar lang de JA1 van HC ’s-Hertogenbosch mogen coachen, waarvan een jaar met Harmen Spijkers als assistent. Waar ikzelf twintig jaar lang kind aan huis bij HC ’s-Hertogenbosch ben geweest, is Harmen dat bij MHC Rosmalen. Hartstikke leuk dat mijn naam naar voren is gekomen om ditmaal als assistent van hem te gaan coachen. Ik heb mega veel zin het seizoen en laten we gaan voor de promotie naar de eerste klasse!"

Op de foto van links naar rechts: Guido Petit dit de la Roche, Frithjof de Beijer (bestuurslid Hockey) en Harmen Spijkers.