Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Geen zaal- maar midwintercompetitie

Nieuws afbeelding 10-10
We nemen deze winter deel aan de midwintercompetitie van de KNHB en niet aan de zaalcompetitie. Daarmee volgen we veel andere regionale clubs, die de stap naar de zaal niet zetten.

Begin deze week ontvingen wij een bericht van de KNHB over de zaalcompetitie. De hockeybond is nog steeds van plan deze te organiseren (in aangepaste vorm), maar biedt clubs die liever niet de zaal ingaan ook een alternatief op het veld in de vorm van een midwintercompetitie. Daarbij krijgen teams die meedoen een competitie van vijf wedstrijden aangeboden, georganiseerd door de KNHB. Als bestuur hebben wij beide alternatieven afgewogen en zijn tot het besluit gekomen dat MHC Rosmalen deze winter aan de midwintercompetitie wil deelnemen. Belangrijkste reden: weinig teams in de regio gaan de zaal in en zonder passende tegenstanders geen waardevolle competitie.
 
Intensief onderzoek
Omdat we maar een week de tijd hadden om onze voorkeur vast te stellen, hebben we een kort en intensief onderzoek uitgevoerd. Voor ons was het uitgangspunt dat wij onze leden in de winter een veilig/gezond en waardevol aanbod willen bieden. Daarbij hebben we sportieve ambities, maar in het kader van de actualiteit ook gezondheidsrisico’s en financiële risico’s meegewogen.

Andere verenigingen
We hebben niet alleen intern gesprekken gevoerd, maar ook contact gehad met veel collega-verenigingen om visies en voorkeuren uit te wisselen. Daaruit bleek dat veel clubs de stap naar de zaal niet willen zetten en liever buiten actief blijven. Hoewel onze zaalcommissie een doordachte aanpak had klaarliggen voor het indoorseizoen, hebben we toch unaniem gekozen voor de veldvariant. Immers, zonder passende tegenstanders geen waardevolle competitie. We denken daarmee bovendien de veiligheids- en gezondheidsrisico’s beter te beperken en toch een waardevol aanbod te kunnen bieden aan onze leden.

Midwintercompetitie
Hoe dat aanbod er exact uit gaat zien, werken we de komende weken nader uit met alle betrokken commissies. We verwachten in de loop van komende week namelijk pas meer informatie van de KNHB over de midwintercompetitie. Uiteraard informeren wij jullie zodra we ons aanbod gereed hebben. Teams kunnen op basis daarvan besluiten wel of niet aan de midwintercompetitie deel te nemen. We hopen dat veel teams daar gebruik van maken en dat we op onze vrijwilligers kunnen blijven rekenen. Zo maken we met elkaar een veilige, unieke en sportieve winterbeleving op onze eigen accommodatie mogelijk #altijdthuis.