Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws

Wintercontributie dekt kosten extra trainingen

Nieuws afbeelding 23-11
Als de competitie in de winterstop weer start, moeten we de trainingen vervoegd hervatten. Dat brengt extra kosten mee voor de club. Deze brengen we via een wintercontributie in rekening.

Het is nog niet duidelijk wanneer de hockeycompetities weer mogen beginnen. De KNHB houdt er rekening mee dat dit mogelijk al half januari het geval is. Dat betekent dat we als club de winterstop sterk moeten inkorten en in die periode ook extra trainingen moeten aanbieden om de teams verantwoord fit te laten spelen.

Extra kosten
Deze extra trainingen zorgen voor extra kosten, omdat we hier trainers en accommodatie (verlichting) voor moeten inzetten. Normaal vangen we de extra kosten in de winter voor het zaalhockey op met de zaalcontributie. Deze vervalt uiteraard en de wintercontributie komt hiervoor in de plaats ter dekking van de extra kosten voor het veldhockey. 
 
Vergoeding
Omdat de prestatieteams (inclusief Dames 1 en Heren 1) meer weken trainen in de winter, langere trainingen en duurdere trainers hebben, betalen zij maximaal € 40,00 per lid. De mini’s en de breedteteams (incl. Dames 2 en Jong Dames 1) betalen per lid € 20,00. Teams zonder betaalde trainer betalen geen extra vergoeding. 
Deze bedragen zijn de maximale vergoedingen als alle trainingen in januari en februari doorgaan. Dit hangt uiteraard sterk af van de ontwikkelingen van het Coronavirus en het winterweer. De bedragen brengt de club achteraf in rekening op basis van het werkelijke aanbod aan trainingen.
Deze extra kosten en de extra contributie-inkomsten zijn als gelijke bedragen opgenomen in de begroting voor het hockeyseizoen 2020-2021, die gisteren door de ALV is goedgekeurd.

Foto: Hans Ponssen, interim-veldcoördinator van HockeyWerkt