Zaalhockey Algemene Informatie

Zaalhockey bij MHC Rosmalen

Ieder jaar nemen er diverse teams deel aan de KNHB zaalhockeycompetitie. Daarnaast organiseren we voor de breedteteams een competitie met teams van HC Den Bosch, Oss, Grave en Heesch. Hieronder volgt de algemene informatie over de KNHB zaalcompetitie. Over de competitie van de breedte teams krijgen de teams die daaraan meedoen afzonderlijk bericht.

Speeldata

Omstreeks 15 november worden de speeldata door de bond bekend gemaakt. De competitie start op 8 december 2018 en loopt tot en met 24 februari 2019. Het wedstrijdschema is te vinden op onze website, de club app en via de KNHB standenmonitor.

Afgelastingen

Als gevolg van de weersomstandigheden kunnen wedstrijden door de KNHB worden afgelast. Deze afgelasting wordt bekend gemaakt via de website en de club app.

Digitaal wedstrijd formulier

Net als op het veld wordt er gewerkt met een digitaal wedstrijdformulier. Dit moet vóór de wedstrijd worden ingevuld met speelsters/spelers en na de wedstrijd zo snel mogelijk worden afgerond.

Zaalwacht

Bij iedere wedstrijd moet het thuisspelende team voor twee zaalwachten zorgen. De belangrijkste taken van de zaalwacht zijn:

• 1edienst zorgt ervoor dat de zaal gereed wordt gemaakt voor de wedstrijden, balken leggen, wedstrijdtafel en scorebord in gereedheid brengen;
  • op tijd laten beginnen van de wedstrijden en het bijhouden van de tijd tijdens de wedstrijd;
  • controle of het DWF wordt ingevuld;
  • invullen van de uitslag op het formulier in de map;
  • de laatste dienst zorgt ervoor dat de zaal weer wordt opgeruimd

Uitgebreide informatie vind je hier.

Scheidsrechters

Voor het fluiten van de wedstrijden zorgt het wedstrijdsecretariaat dat de scheidsrechters worden ingedeeld. Zij ontvangen hierover een mail.

Trainingen

Het trainingsschema vind je onder het kopje trainingen. De trainingen vinden plaats in de volgende sporthallen:

• Sportzaal Overlaet, Terpeborch 78 Rosmalen;
  • Sportzaal Meerwijkweg, Meerwijkweg 4 Empel;
  • Sporthal De Hazelaar, T.M. Kortenhorstlaan 6 Rosmalen;
  • Sporthal Maaspoort, Marathonloop1 Den Bosch;
  • Sporthal Zuid, Platostraat 2 Den Bosch;
  • Sporthal de Schans, Troelstradreef 160 Den Bosch.

Gebruik materiaal en zalen

Bij de wedstrijden en de trainingen geldt het volgende:

• er moet worden gespeeld met zaalhockeysticks en zaalballen;
  • de schoenen moeten schoon zijn;
  • keepersriempjes met plastic gesp zijn verplicht;
  • er mag niet in de gangen en kleedkamers gehockeyd worden;
  • de kleedkamers dienen netjes te worden achtergelaten;
  • de coach wordt gevraagd er toezicht op te houden;
  • bij het einde van de training moet binnen je eigen trainingstijd alles opgeruimd worden als er geen team daarna traint.

Informatie via de bond

Op de site van de KNHB kun je meer informatie vinden over zaalhockey. Klik hier

Nog geen agenda punten.
Alle agendapunten